Olet täällä
Koti > Kurssit / Harjoitusryhmät

HARJOITUSRYHMÄT / HARJOITUSAJAT

– Junioreiden peruskurssi
– Muksujudo
– Aikuisten peruskurssi, kuntojudo
– Judokuntopiiri & kehonhuolto

– Jatkojuniorit
– Yleinen harjoitusryhmä
– Vapaat harjoitukset

Alkuun peruskurssien harjoituksissa pärjää hyvin t-paidalla ja verkkareilla, judopuvut tilataan koko ryhmälle yhdessä.
Peruskursseilla voi käydä kokeilemassa kolmissa ensimmäisissä harjoituksissa, sen jälkeen jäsenmaksu on maksettava.

Lisätietoja:
sihteeri[at]bodonos.fi
0400-401671
*********************************

Muksujudo

Muksujudo on Suomen judoliiton kehittämä liikuntamuoto alle kouluikäisille lapsille:
Muksujudon lähtökohtana on tukea monipuolisesti lapsen liikunnallista kehitystä, kehonhahmotusta ja -hallintaa.
Käymme läpi perusliikkeitä, jotka ovat taitoja, joita ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle. Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja muutamia heittoja. Tarkoitus ei pelkästään ole kehittää lapsen liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.

Yleensä harjoitukset koostuvat monipuolisesta jumpasta, judotekniikasta, leikeistä/peleistä yksin, parin tai ryhmän kanssa tehtynä.
Tärkeinä periaatteina ovat myös käytöstapojen ja toisten kunnioittamisen opettelu. Judon avulla lapsi oppii toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmän jäsenenä. Lisäksi opetellaan judosanastoa, joka hyödyttää myöhempää harjoittelua
Muksujudossa ei suoriteta vyöarvoja eikä harjoittelu ole kurssimuotoista.
Ryhmää vetävät koulutuksen käyneet ja liikunnasta kiinnostuneet muksujudo-ohjaajat.

Muksujudo Bodonoksessa:
Muksujudo on tarkoitettu 5- ja 6-vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmän koko max 16 lasta. Vastuuvetäjänä toimii Tero Keitaanniemi, apuvetäjänä Matias Tapiovaara.

Uuden, aloittavan ryhmän ensimmäisellä kerralla toivomme vanhempien tulevan mukaan harjoituksiin, jotta pääsette tutustumaan lapsen harrastukseen.

Lisäksi pidämme pari kertaa vuodessa ns. yhteistreenit huoltajien ja sisarusten kanssa, jossa näette lapsenne kehityksen. Yleensä harjoitukset ovat rankemmat vanhemmille kuin lapsille ☺
Muina aikoina toivomme vanhempien odottavan salin ulkopuolelle. Ohjaajat vastaavat lasten toiminnasta ja hyvinvoinnista tatamilla.
Aluksi tarvittavat asusteet; Verkkarit/collegehousut (ei shortseja) ja T-paita/pitkähihainen trikoopaita. Tatamilla ollaan paljain jaloin, joten sandaaleja käytetään, kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten.

Maksut:
Pari ensimmäistä harjoituskertaa ovat maksuttomia. Muksujudossa voit käydä kokeilemassa ja maksaa kausimaksun päätöksen tehtyäsi. Hinta 190€ (koko vuosi, 2019)
Kausimaksuun kuuluu vakuutus harjoitteluvammojen varalta.
Judopuvun eli judogin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi melko pian harjoittelun alettua. Sen voi hankkia itse tai tilata seuran yhteistilauksen kautta. Muksujudoikäiselle tarkoitetun judopuvun hinta on koosta riippuen noin 30-50 euroa.
Muita maksuja ei muksujudossa tule.

Tero Keitaanniemi
sihteeri(at)bodonos.fi
0400 401671

Junioreiden peruskurssi

Judon peruskurssi – ensiaskel mestariksi
Valtteri Olin edustaa Bodonos Judoteamia kansainvälisissä kilpailuissa ja on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut Eurooppa Cup- osakilpailuvoittoja ja kamppaillut Euroopan Mestaruudesta. Valtteri on mukana Suomen edustusjoukkueessa ja musta vyökin on tullut suoritettua. Silti hänenkin judouransa alkoi samalla lailla kuin kaikilla muillakin: Yli kymmenen vuotta sitten hän astui judotatamille, valkoinen vyö vyötäröllään, ihmeissään ja kenties hiukan peloissaan, mutta palava katse silmissään. Valmiina oppimaan, kamppailemaan, voittamaan ja kehittymään mestariksi.

Oletko sinä seuraava Valtteri Olin?

Judon peruskurssi on ensiaskel judoharrastukseen. Junioreiden peruskurssi on tarkoitettu 7-14 vuotiaille kamppailuharrastuksesta innostuneille. Kurssilla opetellaan kehonhallintaa, lihaskuntoa, turvallista kaatumista eli ukemia, ja sen sujuessa vähitellen heittoja. Kurssilla painitaan paljon, niin matossa kuin seisaaltaankin, ja opetellaan hyökkäyksiä, puolustuksia, sidontoja ja niistä pakenemista. Judo on nimen omaan kamppailulaji, eli lajiimme ei kuulu potkuja tai lyöntejä. Tavoitteena on vuoden harjoittelun jälkeen suorittaa keväällä ensimmäinen vyökoe, ja saada itselleen keltainen vyö. Kurssin aikana osallistutaan myös JunnuCup -kilpailuun, joka on tarkoitettu aloittelijoiden ensimmäiseksi kilpailuksi.

Jotta harjoittelu olisi kaikille turvallista, on kuri salilla tiukka, mutta silti ei unohdeta pitää myös samalla hauskaa yhdessä. Judossa saa myös uusia kavereita, sillä judokat luottavat toisiinsa ja puhaltavat aina yhteen hiileen. Sillä onko tyttö tai poika, kiusattu vai kingi, ei tatamilla ole väliä, sillä siellä me olemme kaikki vain ja ainoastaan judon harrastajia, judokoita. Harjoittelu on myös turvallista, sillä vaikka heitot näyttävät hurjilta, on alla pehmeä tatami ja kun ukemin osaa ei heitoista alastulo satojakaan kertoja satu.

Kauden 2019-2020 junioreiden peruskurssi alkaa torstaina 15.8. kello 17:30 Eerontien Budosalilla osoitteessa Eerontie 1, 04200 Kerava. Harjoitukset jatkossa torstaisin kello 17-18 ja sunnuntaisin 10:00-11:00. Elo- ja syyskuun ajan voi vielä liittyä ryhmään, mutta sen jälkeen emme ota enää uusia harjoittelijoita. Ensimmäiset 2 kertaa voi osallistua ilman sitoutumista. Peruskurssimaksu sisältää seuran jäsenmaksun, harjoittelumaksut syys- ja kevätkaudelta sekä judoliiton lajilisenssin ja -vakuutuksen. Judopuku ei sisälly hintaan, vaan sen voi hankkia itse tai osallistua yhteistilaukseen kurssin alussa.
Kurssista vastaa Matias Tapiovaara, 2. kyu. Ohjaukseen osallistuu myös kiertävästi koko aikuisten judotiimimme, jotta voimme tarjota monipuolista opetusta. Yhteydenotot ja ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse joko matias.tapiovaara[at]kolumbus.fi tai seuran puheenjohtajan kautta sihteeri[at]bodonos.fi

Matias Tapiovaara
matias.tapiovaara(at)kolumbus.fi
050-3597312

Top