Olet täällä
Koti > Harjoitusryhmät ja -ajat > Aikuisten peruskurssi, kuntojudo

Last Updated on 6.10.2019

Aikuisten peruskurssi on tie judoharrastukseen. Aikuisten peruskurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kamppailuharrastuksesta innostuneille. Kurssilla opetellaan kehonhallintaa, lihaskuntoa, turvallista kaatumista eli ukemia, ja sen sujuessa vähitellen heittoja. Kurssilla painitaan paljon, niin matossa kuin seisaaltaankin, ja opetellaan hyökkäyksiä, puolustuksia, sidontoja ja niistä pakenemista. Judo on nimen omaan kamppailulaji, eli lajiimme ei kuulu potkuja tai lyöntejä.

Kuntojudo on judoa. Ero kilpailuun tähtäävään harjoitteluun on lähinnä harjoituksen intensiteetissä, jonka jokainen voi kuntojudossa sovittaa omiin lähtökohtiinsa sopivaksi. Silti kuntojudossakin voi saavuttaa merkittäviä voittoja – oman itsensä voi voittaa joka harjoituksissa. Kuntojudolla on taipumus tehdä ihmeitä aikuisharrastajan fyysiselle kunnolle ja liikunnallisille taidoille. Monipuolisempaa ja motivoivampaa liikuntaa on vaikea keksiä.

Kuntojudossa käy judokoita hyvinkin erilaisilla taustoilla. Toiset ovat juuri alkeiskurssin käyneitä nuoria aikuisia, toiset vanhoja mestareita, jotka ylläpitävät kuntoaan ja taitojaan rennomman harjoittelun avulla. Moni aloittaa judon tai palaa nuoruuden harrastuksensa pariin samalla kun lapset aloittavat judon harrastamisen. Lähtökohdat ja tavoitteet ovat erilaisia, mutta kaikkia yhdistää oman osaamisen kehittäminen ja yhdessä oppimisen ilo.

 

Top