Olet täällä
Koti > Harjoitusryhmät ja -ajat > Junioreiden peruskurssi

Last Updated on 9.1.2024

Judon peruskurssi – ensiaskel mestariksi
Valtteri Olin edustaa Bodonos Judoteamia kansainvälisissä kilpailuissa ja on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut Eurooppa Cup- osakilpailuvoittoja ja kamppaillut Euroopan Mestaruudesta. Valtteri on mukana Suomen edustusjoukkueessa ja musta vyökin on tullut suoritettua. Tähtäimessä hänellä on 2024 olympialaiset Pariisissa. Silti hänenkin judouransa alkoi samalla lailla kuin kaikilla muillakin: Yli kymmenen vuotta sitten hän astui judotatamille, valkoinen vyö vyötäröllään, ihmeissään ja kenties hiukan peloissaan, mutta palava katse silmissään. Valmiina oppimaan, kamppailemaan, voittamaan ja kehittymään mestariksi.

Oletko sinä seuraava Valtteri Olin?

Judon peruskurssi on ensiaskel judoharrastukseen. Junioreiden peruskurssi on tarkoitettu 7-14 vuotiaille kamppailuharrastuksesta innostuneille. Kurssilla opetellaan kehonhallintaa, lihaskuntoa, turvallista kaatumista eli ukemia, ja sen sujuessa vähitellen heittoja. Kurssilla painitaan paljon, niin matossa kuin seisaaltaankin, ja opetellaan hyökkäyksiä, puolustuksia, sidontoja ja niistä pakenemista. Judo on nimen omaan kamppailulaji, eli lajiimme ei kuulu potkuja tai lyöntejä. Tavoitteena on vuoden harjoittelun jälkeen suorittaa keväällä ensimmäinen vyökoe, ja saada itselleen keltainen vyö. Kurssin aikana osallistutaan myös JunnuCup -kilpailuun, joka on tarkoitettu aloittelijoiden ensimmäiseksi kilpailuksi.

Jotta harjoittelu olisi kaikille turvallista, on kuri salilla tiukka, mutta silti ei unohdeta pitää myös samalla hauskaa yhdessä. Judossa saa myös uusia kavereita, sillä judokat luottavat toisiinsa ja puhaltavat aina yhteen hiileen. Sillä onko tyttö tai poika, kiusattu vai kingi, ei tatamilla ole väliä, sillä siellä me olemme kaikki vain ja ainoastaan judon harrastajia, judokoita. Harjoittelu on myös turvallista, sillä vaikka heitot näyttävät hurjilta, on alla pehmeä tatami ja kun ukemin osaa ei heitoista alastulo satojakaan kertoja satu.

Harjoitukset järjestetään nuorempien jatkojunioreiden ryhmän yhteydessä tiistaisin 17:30—18:30 ja perjantaisin 17 – 18. Ensimmäiset 2 viikkoa voi osallistua ilman sitoutumista. Peruskurssimaksu sisältää seuran jäsenmaksun sekä harjoittelumaksut syys- tai kevätkaudelta. Lisäksi tarvitse judoliiton lajilisenssin joka sisältää vakuutuksen. Molemmat pystyy hankkimaan suomisport.fi palvelusta. Judopuku ei sisälly hintaan.

Kurssista vastaa Matias Tapiovaara, 1. kyu. Ohjaukseen osallistuu myös kiertävästi koko aikuisten judotiimimme, jotta voimme tarjota monipuolista opetusta. Yhteydenotot ja ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse joko matias.tapiovaara[at]kolumbus.fi tai seuran puheenjohtajan kautta sihteeri[at]bodonos.fi

Matias Tapiovaara
matias.tapiovaara(at)kolumbus.fi
050-3597312

Top