Olet täällä
Koti > Harjoitusryhmät ja -ajat > Aikuisten judo

Last Updated on 3.8.2022

Judossa käy judokoita hyvinkin erilaisilla taustoilla. Toiset ovat juuri peruskurssin käyneitä nuoria aikuisia, toiset vanhoja mestareita. Moni aloittaa judon tai palaa nuoruuden harrastuksensa pariin samalla kun lapset aloittavat judoharrastuksen. Judoharjoittelussa jokainen voi sovittaa harjoitusten intensiteetin omiin lähtökohtiinsa sopivaksi. Judossa voit saavuttaa merkittäviä voittoja niin fyysisesti kuin henkisestikin – oman itsensä voi voittaa joka harjoituksissa. Lajilla on taipumus tehdä ihmeitä harrastajan fyysiselle kunnolle ja liikunnallisille taidoille. Lähtökohdat ja tavoitteet ovat erilaisia, mutta kaikkia yhdistää oman osaamisen kehittäminen ja yhdessä oppimisen ilo. Monipuolisempaa ja motivoivampaa liikuntaa on vaikea keksiä.

Aikuisten yleisen ryhmän harjoituksissa harjoitellaan kattavasti kaikkia Kodokanin tekniikoita niin pystyssä kuin matossakin. Pyrkimyksenä on kehittää judokan taitoja monipuolisesti ja edistyä kohti uusia vyöarvoja. Tekniikkoja harjoitellaan kiertävästi muutaman viikon jaksoissa, ja niitä opetetaan harjoittelijoiden taitojen, tarpeiden ja kamppailutyylin mukaisesti. Aikuisille on myös sunnuntaisin kata-harjoituksia, joissa käydään judon tekniikkoja läpi muodollisempina sarjoina. Kata-harjoittelua vaaditaan vyökokeissa korkeammilla vyöarvoilla, mutta se on myös erinomainen tapa tutkia judotekniikoita tarkemmin ja syventää osaamista.

Kuntojudo on erinomainen lähtökohta kamppailulajiharrastukselle, mutta myös hyvä reitti takaisin rakkaan lajin pariin. Maanantaisin kokoontuva ryhmä on tarkoitettu kaikille 15-vuotta täyttäneille judoharjoittelijoille vyöarvosta riippumatta, jotka haluavat monipuolista liikuntaa ja kamppailua. Kuntojudossa painotetaan peruskunnon kohottamista, kehonhallintaa ja kamppailua hyvässä hengessä. Tekniikoiksi on valittu luotettavia perustekniikkoja niin pysty- kuin matto-otteluunkin, ja niitä pääsee varmasti testaamaan reippaasti painien.

Aikuisten peruskurssi on tie judoharrastukseen. Maanantaisin kuntojudon ohessa järjestettävä aikuisten peruskurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kamppailuharrastuksesta innostuneille. Kurssilla opetellaan turvallista kaatumista eli ukemia, ja sen sujuessa vähitellen judoon kuuluvia perustekniikoita, kuten heittoja ja mattotekniikoita. Ryhmään voi liittyä milloin vain ympäri vuoden. Muutaman harjoittelukerran jälkeen voit jatkaa kuntojudossa, mutta voit lisäksi osallistua seuramme muihinkin aikuisten harjoituksiin, joita on tarjolla kolme kertaa viikossa.

Kuten yläpuolelta voi huomata, judo on kaikille. Suurin este uuden harjoituksen aloittamisessa on omassa mielessä. Astu tatamille ja löydä uusi harrastus mukavassa porukassa!

Kysymykset ja ilmottautumiset: sihteeri[at]bodonos.fi

 

Top