Olet täällä
Koti > Harjoitusryhmät ja -ajat > Muksujudo

Last Updated on 14.8.2022

Muksujudo

Muksujudo on Suomen judoliiton kehittämä liikuntamuoto alle kouluikäisille lapsille:
Muksujudon lähtökohtana on tukea monipuolisesti lapsen liikunnallista kehitystä, kehonhahmotusta ja -hallintaa.
Käymme läpi perusliikkeitä, jotka ovat taitoja, joita ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle. Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja muutamia heittoja. Tarkoitus ei pelkästään ole kehittää lapsen liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.

Yleensä harjoitukset koostuvat monipuolisesta jumpasta, judotekniikasta, leikeistä/peleistä yksin, parin tai ryhmän kanssa tehtynä.
Tärkeinä periaatteina ovat myös käytöstapojen ja toisten kunnioittamisen opettelu. Judon avulla lapsi oppii toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmän jäsenenä. Lisäksi opetellaan judosanastoa, joka hyödyttää myöhempää harjoittelua
Muksujudossa ei suoriteta vyöarvoja eikä harjoittelu ole kurssimuotoista.
Ryhmää vetävät koulutuksen käyneet ja liikunnasta kiinnostuneet muksujudo-ohjaajat.

Muksujudo Bodonoksessa:
Muksujudo on tarkoitettu 5- ja 6-vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmän koko max 10 lasta. Vastuuvetäjänä kaudella 2022-2023 toimii Matias Tapiovaara, joka on pyörittänyt muksujudoa Keravan Bodonoksessa yli 10 vuoden ajan.

Uuden, aloittavan ryhmän ensimmäisellä kerralla toivomme vanhempien tulevan mukaan harjoituksiin, jotta pääsette tutustumaan lapsen harrastukseen. Lisäksi pidämme pari kertaa vuodessa ns. yhteistreenit huoltajien ja sisarusten kanssa, jossa näette lapsenne kehityksen. Yleensä harjoitukset ovat rankemmat vanhemmille kuin lapsille ☺
Muina aikoina toivomme vanhempien odottavan salin ulkopuolelle. Ohjaajat vastaavat lasten toiminnasta ja hyvinvoinnista tatamilla.

Aluksi tarvittavat varusteet; Verkkarit/collegehousut (ei shortseja) ja T-paita/pitkähihainen trikoopaita. Tatamilla ollaan paljain jaloin, mutta sandaaleja käytetään, kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten.

Maksut:
Pari ensimmäistä harjoituskertaa ovat maksuttomia. Muksujudossa voit käydä kokeilemassa ja maksaa kausimaksun päätöksen tehtyäsi.
Kausimaksuun kuuluu vakuutus harjoitteluvammojen varalta.
Judopuvun eli judogin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi melko pian harjoittelun alettua. Sen voi hankkia itse tai tilata seuran yhteistilauksen kautta. Muksujudoikäiselle tarkoitetun judopuvun hinta on koosta riippuen noin 30-50 euroa.
Muita maksuja ei muksujudossa tule.

Tero Keitaanniemi
sihteeri(at)bodonos.fi
0400 401671

Top