Bodonoksen vuosi 2017

Jälleen on takana mielenkiintoinen voimailun vuosi. Vuonna 2017 näimme pitkästä aikaa Bodonoksen edustajat kansallisissa arvokisoissa painonnoston kaikissa ikäluokissa. Voimanosto näyttää myös voimistumisen merkkejä: bodonoslaisia kilpaili yleisen sarjan SM-kilpailuissa sekä 14-vuotiaiden junioreiden sarjoissa. Bodonoksen urheilijat kilpailivat painonnoston arvokilpailuissa yhteensä 30 kertaa ja voimanoston arvokilpailuissa 3 kertaa, näissä saavutettiin yhteensä 20 arvokisamitalia.

Yleisen sarjan SM-kilpailuissa Terhi Lumme sijoittui viidennelle sijalle painonnostossa ja Sampo Mälkiä sijoittui neljännelle sijalle voimanostossa. Nuorten 20-vuotiaiden ikäluokassa Henna Uusitalo saavutti SM-hopeaa ja Elli-Noora Nevalainen sijoittui neljänneksi. Jasper Lindqvist voimaili alle 17-vuotiaiden SM-hopeaa. Peruskoululaisten SM-kilpailuissa Viivi Lehtonen ja Pihla Tolppanen saavuttivat SM-pronssia ja Jukka Ylisoini oli neljännellä sijalla. Janette Ylisoini ja Amanda Rontu sijoittuivat neljänneksi sekä Sampo Rahikainen seitsemänneksi samaisessa kilpailussa.

Nuorten voimanoston saralla Jukka Ylisoini voitti klassisen voimanoston 14-vuotiaiden SM-kultaa ja oli penkkipunnerruksen SM-pronssilla omassa ikäluokassaan.

Masters EM-kilpailuissa oli mukana Bodonoksesta nelihenkinen joukkue. Saara Pöyri saavutti EM-hopeaa, Antti Seppälä EM-pronssia ja Anni Jääskeläinen sekä Kaisu Pärnä olivat neljännellä sijalla.

Masters SM-kilpailuissa (keravalaisten kotikisat) oli mukana yhteensä 14 urheilijaa Bodonoksesta: Anni Jääskeläinen (2 sija), Hanna Putkuri (2. sija), Kaisu Pärnä (2. sija), Saara Pöyri (2. sija) Ari Hyytiäinen (5 sija.), Heikki Kasanen (2. sija), Jyrki Kosonen (3. sija), Markku Liimatainen (1. sija), Jari Malin (2. sija),  Ilpo Minkkinen (2. sija), Sampo Mälkiä (3. sija), Antti Seppälä (2. sija), Tuomo Suihkonen (4. sija) ja Tomi Ylinen (3. sija).

Naisia on tullut merkittävästi lisää voimailun pariin viimeisten vuosien aikana. Tämä näkyy myös Bodonoksen jäsenistössä, joista 29% on naisia ja 71% miehiä. Jäsenmäärä kokonaisuutena on lähes kolminkertaistunut verrattuna vuoden 2015 vastaavaan lukuun. Nyt meitä bodonoslaisia on yhteensä 119 jäsentä. Nuoria alle 17-vuotiaita on toiminnassa mukana yhteensä 30.

Masters SM-kilpailuiden järjestäminen oli myös seuran yhteinen voimannäyte. Vuoden 2017 suurin kansallinen painonnostotapahtuma hoitui 50 talkoolaisen ja huikeiden yhteistyökumppaneiden voimin, joita ilman kilpailuiden järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Kiitos talkoolaiset ja Keravan Energia, Keravan kaupunki, K-rauta Malmi, Majatalo Onnela, Uudenmaan Herkku ja Very Black Store.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja erinomaista alkavaa vuotta 2018. Vuoden pohjakunto on hyvä testata ensimmäisen kerran 13.1.2018 SuperTotalissa.