Olet täällä
Koti > Judo > Jättimenestys sm-kilpailusta

Jättimenestys sm-kilpailusta

sm mitalistit 2016

Bodonoksen judokat taistelivat itsensä seuran historian upeimpaan värisuoraan viikonloppuna Tampereella järjestetyissä judon U18- ja U21-ikäluokkien suomenmestaruuskilpailuissa. Tinja voitti pronssia sekä U18- että U21-ikäluokassa. Ennakkosuosikkina U18-ikäluokkaan lähteneet Noora ja Valtsu puolestaan taistelivat itsensä odotetusti mestareiksi. Ensimmäistä kertaa sm-kilpailuihin osallistunut Victor hävisi tällä kertaa molemmat ottelunsa kovassa alle 60-kiloisten sarjassa.

U21-ikäluokassa Valtsun ja Nooran oli tyytyminen hopeamitaliin, sillä Valtsu joutui tunnustamaan finaalissa Orimattilan judon Stefan Rönkön paremmakseen, siitä huolimatta että poikien alkusarjan ottelu oli päättynyt Valtsun komeaan taisteluvoittoon. Samoin kävi myös Nooralle, sillä finaalissa vastaan tullut Nummelan Jessica Hellgren oli kaatunut alkusarjassa hiuksenhienosti varoitusten turvin. Finaalissa pitkän päivän urakoineen Nooran tsemppi ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon saakka.

Kilpailuiden aikana ratkottiin myös jäsentenvälinen mestaruus kun samassa sarjassa kilpailleet Noora ja Tinja väänsivät tiukan täysaikaisen ottelun joka loppujen lopuksi päättyi Nooran täpärään, varoitusten turvin saalistamaan voittoon.

Päivän saldolla, kahdella kullalla, kahdella hopealla ja kahdella pronssilla seura ylsi mitalitilastossa hienosti kolmanneksi. Edelle kiilasivat vain juniorijudon suurseurat Nummela ja Orimattila. Sijoitus on tiettävästi seuran historian kautta aikojen paras.
Tuomareina Bodonosta kilpailuissa edustivat Martti Tulimaa ja Janne Nyman.

Alla vielä junnujen menestys sm-kilpailuissa vuosilta 2013-2016.