0

Valtteri Olin U21 EM-kisoihin

Heinäkuussa Tsekin ja Saksan Eurooppa Cupeissa otteluvoittoja napsinut Olin valittiin alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin painoluokkansa edustajaksi. Tsekeissä (22.7.) Valtteri hävisi ensimmäisessä ottelussa jatkoajalla vahvakätiselle hollantilaiselle varoituksella. Hollantilainen eteni kuitenkin aina poolifinaaliin asti, joten Valtteri pääsi hakemaan vauhtia keräilyistä. Ensimmäisessä keräilymatsissa espanjalainen vastustaja kaatui näytöstyyliin komealla pystykiepillä. Toisessa keräilyottelussa vastaan asettui azerbaitsanilainen vastustaja. Tasainen ottelu meni lopulta azerbaitsanilaiselle ottelun loppupuolella tulleilla wazareilla.

Seuraavana viikonloppuna (29.7.) Berliinissä Olin onnistui kukistamaan ensin avausmatsissaan britin ja toisessa saksalaisen vastustajansa ipponeilla. Kolmannessa ottelussa koitti kuitenkin tappio lopulta hopealle tulleelle pitkänhuiskealle ranskalaiselle. Keräilyottelussa Valtteri joutui taipumaan jatkoajalla bulgarialaiselle ottelijalle.

Yhdistettynä aikaisempiin otteluvoittoihin, Olinin otteet näissä kahdessa kilpailussa kuitenkin riittivät vakuuttamaan valmennusjohdon EM-valinnan suhteen. Valtterista tulee näin seuran historian ensimmäinen urheilija U21 EM-kilpailuissa. EM-kisat käydään Slovenian Mariborissa syyskuun puolessa välissä.