0

FJO 2017 Tampere

Bodonoksen Valtteri Olin kilpaili lauantaina Tampereella järjetetyssä kansainvälisessä aikuisten Finnish Judo Openissa. Ensimmäistä vuotta alle 21-vuotiaissa kilpaileva Olin otteli Tampereella normaalia painoluokkaa (-66 kg) ylempänä, eli -73 kiloisissa.

Ensimmäisessä ottelussa Olin kohtasi Norjan äärimmäisen kokeneen, muun muassa Rion olympiakarsintaan osallistuneen, Martin Thiblinin. Hyvästä taistelusta huolimatta kokemus oli valttia ja Olin joutui tunnustamaan melkein tuplasti vanhemman norjalaisen paremmakseen. Koska Thiblin eteni lopulta koko painoluokan voittoon, avautui Olinille mahdollisuus jatkaa otteluita keräilyotteluissa.

Keräilyotteluista Olin voitti kaikki kolme. Ensimmäinen voitto tuli luovutuksella kesken kilpailupäivän sairastuneesta Hämeenlinnan Samuli Koskisesta, toisessa Olin kukisti Espoon Tuomas Ronkaisen varsin vakuuttavalla esityksellä. Pronssiottelussa vastaan asettui Viron Venno Austrin. Jatkoajalle venyneessä ottelussa Olin oli lopulta parempi sijoittuen näin hienosti kolmanneksi ennen Norjan Thibliniä ja Hämeenlinnan Sikko Kaewasaa.

Tampereen kilpailu päätti samalla Olinin kilpailuvuoden 2018. Jo alkaneen peruskuntokauden ohjelmaan mahtuu Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevalla Olinilla paitsi ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista, niin myös lajiharjoittelua lajin synnyinmaassa Japanissa.