0

Baltic Sea Championships 9.3.2019 Orimattila

Voimailuseura Bodonoksen judokat ottelivat mitaleille kaikissa kolmessa ikäluokassa viime viikonloppuna Orimattilassa käydyssä kansainvälisessä Baltic Sea Championships -kilpailussa. Viisihenkinen joukkue saalisti kilpailussa kullan, hopean ja neljä pronssia ja sijoittui näin mitalitilastossa viidenneksitoista. Kilpailuihin osallistui yhteensä 44 seuraa, kaukaisimmat olivat lähteneet matkaan Etelä-Afrikasta.

Alle 18-vuotiaiden suomenmestaruuskilpailuisssa helmikuussa hopealle sijoittunut Otso-Antero Järvinen kilpaili tässäkin kilpailussa 18-vuotiaiden -50 kilon painoluokassa. Matkalla podiumille kaatuivat ensin ruotsin Ville Mattson ja heti perään Maskun Otso Seppälä. Seuraavaksi vastaan tullut, myöhemmin painoluokan voittanut Venäjän Konikov oli kuitenkin vielä liian kova vastus ja niinpä Otson tie vei pronssiotteluun jossa Joutsan Konsta Juntunen kukistui ipponin arvoisella suorituksella. Samassa painoluokassa kilpaillut Jimi Kosunen voitti yhden kolmesta ottelustaan ja jäi näin jaetulle seitsemännelle sijalle.

Ikäluokkaa ylempänä, alle 21-vuotiaissa Tinja Keitaanniemi teki paluuta kisatatamille pitkähkön sairastelujakson jälkeen. Ensimmäisen ottelun helsinkiläiselle Ronja Miekkalehdolle hävinnyt Keitaanniemi kiipesi keräilyotteluiden kautta pronssille voittamalla niissä kaksi virolaista ja yhden kotimaisen kilpakumppaninsa. Järvisen tavoin nuorten SM-kilpailuissa menestystä niittänyt Valtteri Olin hallitsi yhdeksän ottelijan kokoiseksi kutistunutta alle 73-kiloisten painoluokkaa. Loppuottelussa kaatui Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen.

Olin ja Keitaanniemi jatkoivat hyviä otteitaan aikuisten sarjoissa. Keitaanniemi otteli toistamiseen pronssille, Olin puolestaan joutui tällä kertaa toteamaan painoluokan kotimaista kärkeä edustavan Hämeenlinnan Judoseuran Sikko Kaewasan paremmakseen finaalissa. Aikuisten alle 66 kilon painoluokassa Bodonosta edusti seurassa harjoitteleva, Viron mestaruuskilpailuissa aiemmin kevällä hopealle sijoittunut Marat Nizamov. Virolaistaustainen Nizamov otteli hienosti pronssille kahdella otteluvoitolla.

Seuraavan kerran bodonoslaisia nähdään kilpatatameilla parin viikon päästä lauantaina Vantaan Hontai Shiaissa.