Olet täällä
Koti > Judo > Hämeenlinna Shiai 27.4.2019

Hämeenlinna Shiai 27.4.2019

Viime viikonloppuna Bodonoksella oli yhdeksän hengen joukkue Hämeenlinnassa. Joukkuetta oli tukemassa myös kaksi Akagin edustajaa. Bodonosta edusti ikäluokassa U13 Olavi, Niku, Eero ja Aapo, U18 Jimi ja Otso ja aikuisissa Tinja, Valtteri ja Sampo, kun taas Akagin väreissä nähtiin Laura (U15) ja Joel (M).

Sarjassa P13-34 Olavi aloitti näyttävästi täyttämällä taulun pisteillä Hämeenlinnan Erno Kauhasta vastaan. Ensimmäinen ottelu päättyi jo minuutin kohdalla. Toinen ottelu olikin haastavampi, sillä tällä kertaa Targimia edustava Muslim Kodzoev oli parempi päättäen ottelun ipponilla. Kolmannessa ottelussaan Olavi onnistui kaatamaan sarjan voittaneen Magasin Samir Balayevin sidonnalla ennen täyttä aikaa. Lopuksi Olavia vastassa oli vielä Lahden Sisu Skinnari. Myös tämän ottelun Olavi päätti näyttävästi ennen täyttä aikaa. Koska Olavilla, Kodzoevilla ja Balayevilla oli kaikilla yhtä monta otteluvoittoa ja pistettä alettiin seuraamaan kelloa. Olavin voitetut ottelut kestivät yhteensä 3 minuuttia ja 38 sekuntia antaen Olaville pronssia, Kodzoevin noustessa hopealle ajassa 3:13 ja Balayevin kaapaten kullan ajalla 1:31.

Päivää jatkoi Niku sarjassaan P13-38. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Mikkelin Judon Lumia Wallén. Kova kamppailu päättyi lopulta jatkoajalla Wallénin waza-arin arvoiseen suoritukseen tiputtaen Nikun pronssikierteeseen. Tällä kertaa päivä jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä toisessa ottelussa vastassa ollut Targimin Musa Baijduev onnistui kaivamaan ipponin ennen täyttä aikaa.

Eeron aamu lähti hieman unisesti käyntiin kun Tampereen Judon Alvar Saramäki pääsi yllättämään minuutin kohdalla päättäen ottelun ipponin arvoisesti. Toisessa ottelussa menikin jo paremmin ja Eeron onnistuikin päättää ottelu reilusti alle minuutissa. Poolissa ottelut menivät ristiin jokaisen ottelijan saaden yhden otteluvoiton ipponilla. Näin ollen siirryttiin tarkkailemaan kelloja. Saramäki voitti ottelunsa ajassa 1:04 jääden poolin kolmanneksi, Eero voitti ajassa 0:43 ollen poolin toinen ja Ojaranta käytti voittoonsa aikaa vain 24 sekuntia ollen poolin voittaja. Semifinaalissa Eeroa vastaan astui Tampereen Jaakko Itäpää. Itäpää oli tänä viikonloppuna sarjan paras, tiputtaen Eeron kaivaen ensin waza-arin ja hetkeä myöhemmin ipponin ja lopulta voittaen koko sarjan. Eerolle siis Bodonoksen toinen pronssi.

Ikäluokan viimeinen Bodonoslainen oli Aapo. Sarjassaan P13-50 Aapo taisteli ensimmäisessä ottelussaan täyden ajan Vantaan Jukaran Lauri Leppästä vastaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Leppänen voitti ottelun waza-arilla. Toisessa ottelussa vastassa oli naapuriseuramme Ahjo Training Centerin edustaja, Veeti Jarva. Jarvan Tomoe-Nage puri odotettua paremmin lopettaen ottelun hieman ennen täyttä aikaa. Kolmas ottelu käytiin järjestävän seuran Alex Reunasta vastaan. Reunanen oli kuitenkin parempi tällä kertaa voittaen ipponilla. Vaikka otteluissa olikin paljon hyvää, ei se tällä kertaa riittänyt.

Kaksi kuukautta kestäneen tauon jälkeen Laura sai tiistaina luvan alkaa harjoittelemaan taas ja tietenkin heti alkuun lähdettiin kokeilemaan omaa kuntoa kilpatatameille. Nyt Lauran kanssa tehtiin päätös otella vain poikien sarjassa, sillä poikien kanssa tulee tyttöjä harvemmin selälle vaikeita vääntötilanteita. Vaikka jännitys oli käsinkosketeltavaa, aloitti Laura päivän vahvasti sillä ensimmäinen ottelu Ahjon Sebastian Bastmania vastaan kesti vain 10 sekuntia. Toinen ottelu olikin jo tiukempi. Ja pidempi. Vastassa ollut Hontain Luukas Murray sai tehdä ottelun ensimmäisen ukemin, kun Lauran heitto palkittiin waza-arilla. Hetkeä myöhemmin Murray kuitenkin tasoitti ottelun. Kellon kumahtaessa Murray oli kuitenkin taas ilmassa ja tuomarit yhteisymmärryksessä tuomitsivat heiton lähteneen otteluajan aikana. Waza-ari avasate ippon ja täysiaikainen ottelu. Poolin finaali käytiin Chikaran Aleksi Hukkasta vastaan. Tiukka vääntö loppui lopulta Lauran onnistuneeseen vastaheittoon. Laura sai siis jatkaa poolivoittajana semifinaaliin jossa vastassa oli toisen poolin kakkonen, Hämeenlinnan Ville Kivelä. Hyvästä yrittämisestä ei enää tässä ottelussa saatu palkintoa Kivelän onnistuessa ottelun puolessa välissä. Laura jäi siis pronssille Kivelän jatkaessa lopulta sarjan voittajaksi. Lauralle asetetut tavoitteet päivän otteluiden suhteen täyttyivät joten päivään oli syytä olla tyytyväinen.

Sarjassa P18-55 nähtiin kaksi Bodonoksen edustajaa. A-poolissa otteli Otso ja B-poolissa Jimi. Otson ensimmäinen ottelu päättyi hieman puolen minuutiin jälkeen pyyhkäisyn osuessa Targimin Askhab Murdievin jalkoihin juuri oikeaan aikaan. Toinen ottelu kestikin lähes kaksi minuuttia pitempään, päättyen lopulta Mikkelin Jesper Taavitsaisen onnistumiseen. Otso oli näin ollen poolin kakkonen. Toisessa poolissa Jimi kamppaili täyden ajan Nurmijärven Ping-viinejä edustavan Mico Westerholmin kanssa. Tiukka kamppailu kesti täyden ajan kun Jimin heittoyritys onnistui viimeisellä sekunilla palkiten waza-arilla ja näin myös otteluvoitolla. Toinen ottelu olikin hieman unisempi, sillä Porvoon Shirokawan Justus Salminen onnistui kaivamaan kaksi waza-aria samaa tekniikkaa hyödyntäen. Jimin semifinaalipaikka oli kiinni Westerholmin ja Salmisen välisestä ottelusta. Ottelu jatkuikin reilusti yli täyden ajan molempien saaden kaksi shidoa. Täyden ajan tultua täyteen Jimin jatkopaikka vaikutti jo erittäin mahdolliselta, sillä Westerholmin olisi voitettava ipponilla päästäkseen jatkoon. Ajassa 6:44 Westerholm iski pommin. Mattotuomari julisti heitosta waza-arin jonka pöytätuomarit korjasivat hetken kuluttua ipponiksi. Näin ollen Westerholm jatkoi semifinaaliin Otsoa vastaan ja Jimi lähti pettyneenä vaihtamaan vaatteita. Otsolla oli kuitenkin Westerholmille näytettävää. Westerhom kaatui alle puolen minuutin ja Otso sai jatkaa finaaliin ottamaan revanssin Taavitsaisen kanssa. Tällä kertaa Taavitsainen ei kuitenkaan päässyt yllättämään. Ajassa 1:30 Otso kaivoi ottelusta voiton ja joukkueen ensimmäisen sarjavoiton.

Sarjassa M-66 nähtiin ehdottomasti kilpailujen positiivisin ottelija kun Joel asteli matolle tavoitteenaan kestää kolmen ottelun aikana yhteensä vähintään 30 sekuntia. 8 kuukauden harjoittelulla kisojen ainoana täysikäisenä keltavöisenä otellen kolmea ruskeavöistä vastaan tämä todettiin realistiseksi tavoitteeksi. Ensimmäiseen otteluun Joelin kaveriksi tuli Kirkkonummen Veeti Kanerva. Ottelussa nähtiin yllätyksiä kun ensimmöinen hyvä yritys tulikin Joelilta Kanervan sijaan. Yritys jäi kuitenkin kokemattomuutta keskeneräiseksi ja Kanerva käänsi perään vastaheiton ansaiten waza-arin. Hetken epäröinnistä johtuen Kanerva ei saanut päätettyä ottelua myöskään sidonnalla. Hetkeä myöhemmin nähtiin kuitenkin toinen, parempi, heitto Kanervalta. Ottelu päättyi ajassa 0:56, eli 26 sekuntia koko päivän tavoitteen yli. Toisessa ottelussa Joelia vastassa oli Hämeenlinnan Eero Riski. Tässä ottelussa nähtiin Joelilta kaksi erinomaista yritystä. Nykyisillä säännöillä kuitenkin toinen yritys laskettiin vastustajan heitoksi, sillä Riski onnistui jättämään jalan väliin Joelin uhrautumisheittoon. Kolmas, päivän viimeinen ottelu oli edessä. “Hymyillen sisään, hymyillen ulos”. Vastassa oli Meido-kanin Robin Pajunen. Pajunen päätti pelata varmaksi, eikä antanut Joelille mahdollisuutta yrittää, vaan heitti heti ensimmäisestä otteesta, päättäen ottelun kuudessa sekunnissa.

Tinja otteli normaalia sarjaansa ylempänä sarjassa N-70. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli järjestävän seuran Paula Hännikäinen. Ottelu kesti vajaan minuutin päättyen Tinjan voittoon. Toisessa ottelussa vastassa oli Laukaan Darma-Kain Maria Puuronen. Tinjan osalta päivän pisin ottelu kesti puolitoista minuuttia, kunnest Tinja kaivoi itselleen ipponin. Viimeinen ottelu käytiin poolin kahden parhaan välillä, ollen näin myös sarjan finaali. Vastassa oli Kirkkonummen Emilia Kanerva. Lähes minuutin kestänyt kamppailu päätyi kuitenkin lopulta Kanervan voittoon, Tinjan jääden hopealle.

Tinjan tapaan myös Valtteri oli normaalia isommassa sarjassa otellen sarjassa M-81. Ensimmäinen ottelu käytiin Hämeenlinnan Semi Salmea vastaan. Salmen tauko näkyi selvästi, sillä ottelu oli ohi alle puolen minuutin. Toisessa ottelussa Valtsua vastaan asteli Seinäjoen Iisak Haukkala. Haukkala kesti Salmea muutaman sekunnin pitempään, mutta Valtsu kaivoi itselleen voiton. Semifinaalissa vastassa oli A-poolin kakkonen, Lahden Miska Pyykkö. Pyykkö kesti pitempään kuin edelliset yhteensä, mutta lopulta Valtsu kaivoi voiton myös pyyköstä. Finaalissa Valtsun kaverina oli Nokian Judon Eetu Ihanamäki. Täydellä ajalla ei paljoa tapahtunut, muutama yritys siellä täällä, muttei onnistumisia. Jatkoajalla Valtsu kaivoi kuitenkin waza-arin voittaen sarjansa.

Viimeisenä Bodonoslaisena otteli Sampo sarjassa M+90. Ensimmäinen ottelu oli hyvää lämmittelyä kun vastassa ollut Pieksämäen Pikadonin Arttu Hynninen pani oikein huolella kampoihin. Ottelun alussa Sampo kaivoi itselleen waza-arin johdon. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Hynninen tasoitti ottelun. Varoitusten kasaantuessa tuomarit joutuivat lopulta antamaan Hynniselle kolmannen varoituksen ja täten ulosajon kun jatkoaikaa oli käyty vasta reilut 7 minuuttia. Hyvän lämmittelyn jälkeen Sampo otteli Hämeenlinnan Tuomas Virtasen kanssa. Varsinaisella otteluajalla ei onnistumisia nähty, joten jatkettiin jatkoajalle. Sampo löysi kuitenkin paikkansa eikä jatkoaikaa käyty kuin hieman yli puoli minuuttia. Viimeisessä ottelussa vastassa oli hallitseva suomenmestari, niinikään Hämeenlinnaa edustava Lalli Nuorteva. Sampon fanit huomasivat pientä väsymystä, sillä ottelu päättyi pian alun jälkeen Nuortevan hyväksi. Sampolle kuitenkin komeasti hopeaa hämeenlinnasta.