Olet täällä
Koti > Judo > Judon SM kilpailut 2019, Nummela

Judon SM kilpailut 2019, Nummela

Viikonloppu vierähti tällä kertaa Nummelassa järjestettyjen SM-kisojen lomassa. Viidestä Bodonoslaisesta ensimmäisinä ottelivat koko viikonlopun ensimmäisissä otteluissa Marat Nizamov (M-66) ja Valtteri Olin (M-73).

Marat aloitti ottelun vahvasti Meido-Kanin Robin Pajusta vastaan. Pystyssä mentiin lähes koko ajan Maratin halujen mukaan. Ottelu kuitenkin loppui kun Pajunen pääsi kaivamaan matossa käsilukon. Pajusen olisi pitänyt voittaa seuraava ottelu, ja näin ollen edetä semifinaaliin, jotta Marat olisi päässyt jatkamaan keräilyissä. Pajusta vastaan astui kuitenkin Nummelan Judon Henri Määttä joka kaivoi itselleen voiton jokaisesta ottelustaan voittaen toisen peräkkäisen suomenmestaruutensa. Näin ollen Marat joutui tyytymään yhteen otteluun.

Samaan aikaan viereisellä matolla aloittanut Valtteri tuntui olevan iskussa heti aamusta sillä vastaan astuneella Kotkan judoseuran Artur Ristolalla ei ollut paljoa aikaa Valtteria vastaan. Alle minuutissa Valtterin onnistui kaivaa taulu täyteen pisteitä. Toisessa ottelussa vastassa oli Hämeenlinnan Samuli Koskinen. Valtteri onnistui ajamaan Koskiselle kaksi shidoa ennen kuin ottelu lopulta päättyi Valtterin suoritukseen. Semifinaalissa nähtiinkin erinomainen jännitysnäytelmä kun vastaan asteli hallitseva suomenmestari, Nummelan Arttu määttä. Tiukka kamppailu jatkui täyden ajan yli ja jatkoaikaakin oteltiin lähes neljä minuuttia. Lopulta Määttä onnistui kuitenkin yllättämään päättäen ottelun Nummelan hyväksi. Määttä voitti myöhemmin koko sarjan. Viimeiseen otteluunsa Valtteri sai vastaan Tampereen Eetu Laamasen. Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja ajassa 1:14 Valtterin O-soto-gari puri ja Laamanen oli selätetty. SM-pronssia Valtterille.

Kolmantena nähtiin Tinja Keitaanniemi sarjan N-63 ensimmäisessä ottelussa. Vastassa oli Meido-Kanin Heda Balatkhanova. Täysiaikainen ottelu taisteltiin sisulla loppuun asti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Balatkhanova voitti ottelun waza-arilla ja myöhemmin pienenä yllätyksenä koko sarjan. Tinjan loppuviikon sairastelu oli kuitenkin liikaa ja keskeytyspäätös tehtiin pian ensimmäisen ottelun jälkeen. Treenikaverit eri seuroista kuitenkin kyselivät vointia ja toivottivat tsemppinsä paranemiseen vielä joukkuekilpailuissakin. Tinjan sisu teki vaikutuksen moniin.

Keravan toinen nainen lauantaina oli Niina Aaltonen sarjassa N-57. Ensimmäisessä ottelussa Niina sai vastaansa Hontain Anna Karvosen. Varoituksesta huolestumatta Niina kaivoi itselleen voiton ennen täyttä aikaa. Toinen ottelu olikin hieman tiukempi. Vastaan tuli Nummelan Venla Laiho joka ajoi itselleen voiton varoituksilla. Niinan kolmas ottelu oli niinikään tiukka vääntö. Vastassa oli Meidokanin Enisa Balatkhanova. Vaikka ottelussa olikin paljon hyvää, ei se kuitenkaan riittänyt kokeneempaa Balatkhanovaa vastaan. Viimeisessä ottelussaan Niina sai vastaansa Tampereen Elviira Kujansuun. Pronssille yltänyt Kujansuu ei antanut mahollisuutta yllättää, vaan heitti heti ottelun alkumetreillä. Sarjan voitti lopulta raikuvin aplodein Maskun Tempon Pihla Matikainen joka kukisti finaalissa Tokion olympialaisiin tähtäävän Lahden judoseuraa edustavan Katri Kakon jatkoajalla.

Viimeisenä Keravalaisena taistelemaan asteli Saku Ranki sarjassa M-100. Sakun ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Mikkelin Juho Puumalainen. Puumalainen onnistui ottelun alussa kaivamaan waza-arin heitostaan. Hetkeä myöhemmin nähtiin toinen heitto josta annettiin ippon. Toisessa ottelussa vastaan asteli Tampereen Samuli Viitanen. Tällä kertaa Viitanen oli kuitenkin parempi ja onnistui tiputtamaan Sakun mitalikamppailuista. Sarjan mestaruus meni lopulta Hämeenlinnaan kun Lalli Nuorteva kaatoi finaalissa Viitasen.

Joukkuekisassa tehtiin tänä vuonna seurahistoriaa kun Bodonoksen joukkue pääsi kamppailemaan mitaleista. Bodonos osallistui toista kertaa Joukkue-SM -kisoihin, ensimmäinen kerta oli kaksi vuotta sitten Turussa.

Tänä vuonna joukkue koostui viidestä miehestä: Marat Nizamov (-66), Valtteri Olin (-73/-81), Rovaniemen Koyaman Markus Lambacka (-90) Saku Ranki (+90) ja Sampo Mälkiä (varamies, +90).
Ensimmäisenä vastassa oli Meido-Kan. Marat pääsi taistelemaan Khirchla Khirchilashviliä vastaan. Kamppailu jatkui yli viisi minuuttia, ennen Khirchilashvilin onnistumista. 1-0 Meidokanille. Toinen ottelu meni kumarruksella Meido-Kanille sillä Valtteri oli merkattu ottelemaan sarjaan -81. Eetu Heinonen sai siis säästellä voimiaan myöhempiä otteluita varten. Kolmannessa ottelussa Valtteri sai vastaansa Ville Ylitalon. Vauhdikas kamppailu oli hienoa katsottavaa ja päättyikin lopulta Valtterin heittoon. Neljäntenä nähtiin kun Markus Lambacka otteli Aku Laakkosta vastaan. Laakonen seisoi kuin seinä konsanaan eikä Markus saanut hiettoja lähtemään kovista yrityksistä huolimatta. Ottelu päättyi lopulta Laakkosen voittoon. Viimeisenä nähtiin isojen poikien kamppailua kun Sakua vastaan tuli Erkka Kari. Hyvää yritystä, mutta se ei kuitenkaan riittänyt sillä Kari onnistui heittämään Sakun. 4-1 Meido-Kanille.

Toisena joukkueena vastaan saatiin Finndai. Ensimmäinen ottelu oli kumarrusvoitto sillä Finndailla ei ollut ottelijaa sarjassa -66. Toinen ottelu käytiin Christian Wiegandin kanssa. Valtteri kuitenkin lopetti ottelun heittäen alta 15 sekunnin. Kolmas ottelu kumartaen Finndaille, sillä Juuso Teräväiselle ei Keravalta saatu vastustajaa. Neljäntenä nähtiin tiukka väsytystaistelu Lasse Aution ja Markuksen välillä. Hieman ennen täyttä aikaa Markus onnistui heitossaan ja sai waza-arin johdon. Tämä riitti kellon käytyä loppuun. Viimeisenä Saku taisteli 4-1 voiton Bodonokselle kun vastassa oli Marco Will. Tani-otoshi puri heti ottelun alussa, eikä näin ollen ehditty edes kymmentä sekuntia otella.

Loukkaantumisen johdosta Tampereen Judo joutui jättämään kesken. Kolmen hengen joukkueesta yksi loukkaantui, jolloin miehitys oli vajavainen. 5-0 luovutusvoitto Bodonokselle ja paikka pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastassa oli Chikara. Ensimmäisenä Marat otteli Henri Tuuralan kanssa. Tiukka kamppailu päättyi monen läheltä piti -tilanteen jälkeen varoituksilla Tuuralan hyväksi. Toinen ottelu oli vähintäänkin yhtä jännittävä kun Valtteria vastaan asteli Oscar Pertelson. Tiukkoja tilanteita ja hyviä yrityksiä riitti. Lopulta viihdyttävä ottelu päättyi Valtterin heittoon kun jatkoaikaa oli käyty 35 sekuntia. Kolmas ottelu oli kumarrusvoitto pettyneelle Tomas Tervoselle. Neljäntenä nähtiin Markuksen nöyrä, vähintäänkin yhtä pettynyt kumarrus, kun Safar Rahmani vedettiin viime hetkellä sivuun. Tervonen myönsi myöhemmin, että olisi halunnut mahdollisuuden otella Markuksen kanssa sen sijaan, että molemmat käyvät kumartamassa. Viimeiseen painoluokkaan mentiin siis tasatilanteessa 2-2. Näin ollen raskas sarja ratkaisee pronssiottelun. Sakua vastaan asteli Miika Hirvonen. Kovasta yrityksestä ja hienosta pyyhkäisystä huolimatta Sakun kamppailu ei kuitenkaan riittänyt. HIrvonen onnistui polvikiepissään hieman puolen ajan jälkeen ansaiten raikuvat aplodit ja ipponin. Pronssi siis Chikaralle voitoin 3-2.

Bodonoslaiset saavuttivat kuitenkin seurahistoriaa kamppaillen ensimmäistä kertaa ikinä Joukkue-SM -kilpailuissa mitaliottelussa. Tästä kuuluu suuri kiitos niin koko joukkueelle, kuin myös Rovaniemen Koyamalle joka lainasi Markus Lambackan tukemaan Keravalaisten kovaa kamppailua omilla vahvoilla otteillaan. Markus olikin erinomainen lisä Keravan joukkueeseen, niin judollisesti kuin myös asenteellisesti.

Kiitos siis Koyama Ry ja Markus Lambacka

Top