Olet täällä
Koti > Judo > Wekara Shiai 25.5.2019, Vantaa

Wekara Shiai 25.5.2019, Vantaa

Junnujen kauden viimeiset kilpailut käytiin Vantaalla Energia Areenalla. Tällä kertaa matkaan lähdettiin hieman pienemmällä joukkueella; matkassa oli vain Aapo, Eero ja Laura.

Bodonoksen ensimmäinen ottelu käytiin sarjassa P13-50 kun Aapo otteli Viron Ookamin Sander Taltsia vastaan. Talts oli fyysisesti vahvempi ja onnistuikin tätä hyödyntäen kaivamaan sidonnan ottelun ensimmäisessä mattotilanteessa. Tästä sidonnasta Taltsille ippon. Toisena Aapoa vastaan asteli Siuntion Keidon-Kanin Elmo Keränen. Myös Keränen oli kova vastus. Ottelun alussa Keränen onnistui kaivamaan itselleen waza-arin ja hetkeä myöhemmin suoran ipponin. Keränen voitti lopulta koko sarjan, voittaen finaalissa Taltsin toistamiseen. Kolmannessa ottelussaan Aapo kamppaili Maskun Tempoa edustavan Santeri Karnilan kanssa. Ottelu kesti vain 32 sekuntia, kun Aapon heitto onnistui, päättäen molempien päivän. Tällä kertaa Aapo jäi sijoituksetta.

Toisena joukkueestamme otteli Eero. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Maskun Sasha Kyryliuk. Pieni nukahdus ottelun alussa kostautui ja Kyryliuk onnistui kaivamaan ottelun voiton heti alkumetreillä. Tätä ei kuitenkaan ehditty paljoa miettimään sillä seuraava ottelu oli pian edessä. Vastassa oli niinikään Maskun Tempoa edustava Justus Rapeli. Yli minuutin kestänyt kamppailu päättyi lopulta Rapelin palatessa heikosta heittoyrityksestä suoraan Eeron pyhkäisyyn. Semifinaalissa Eeroa vastassa oli Hämeenlinnan Jasper Heikkiniemi. Tällä kertaa Eeron ottelut tyssäsivät Heikkiniemen hyvään heittoon. Heikkiniemi jatkoi lopulta sarjan voittoon, Eero sai pronssia.

Laura otteli jälleen kahdessa sarjassa, P15-55 ja T15-60. Ensin oteltiin poikien sarja, eikä parempaa alkua olisi voinut toivoakaan kun Chikaran Aleksi Hukkanen osui suoraan Lauran lonkalle kun ottelua oli oteltu vasta vajaat 20 sekuntia. Toisessa ottelussa vastassa oli sarjan myöhemmin voittanut Hämeenlinnan Ville Kivelä. Tiukkaa vääntöä kesti yli kaksi minuuttia, ennen kuin Kivelä lopulta onnistui. Tätä onnistumista edelsi kuitenkin monia tiukkoja tilanteita mukaanlukien mahdollisesti koko kisojen näyttävimmän väistön Lauran päätyessä Kivelän lennokkaasta lonkasta suoraan polvi-istuntaan. Kolmannessa ottelussaan Lauraa vastassa oli Espoon Urheilijoiden Oula-Topias Ahola. Pian ottelun alusta, Laura onnistui lonkkahietossaan saaden waza-arin. Ajassa 1:35 Laura onnistui tekemään saman heiton toiselle puolen, saaden toisen waza-arin, ja näin päättäen ottelun. Pojista viimeisenä Lauraa vastassa oli Hontain Isak Henriksson. Ennen ottelua tehty salapoliisityö toimi ja Henrikssonin taktiikka oli tiedossa. Tähän tehtiin omat suunnitelmat jotka purivat alle puolessa minuutissa lähteneen lonkkaheiton muodossa. Lauralle siis hopeaa poikien sarjasta.

Tyttöjen sarjassa oli tällä kertaa vain kaksi ottelijaa, joten ottelut käytiin paras kolmesta menetelmällä. Mikäli sama ottelija voittaa ensimmäiset kaksi ottelua, ei kolmatta otella. Mikäli taas molemmat voittaa yhden ottelun, otellaan kolmas ratkaiseva ottelu. Vastassa oli Jyväskylän Jigotain Kiia Heimonen. Ensimmäisessä ottelussa ratkaisu nähtiin tasan puoli minuuttia ottelun alusta, kun Lauran Harai-goshi osui kohdalle. Vaikka heitto lähti hieman kaukaa, saatiin hyvällä kierrolla heitto vietyä loppuun asti, päättäen ottelun ipponilla Lauralle. Toisessa ottelussa, menikin hieman pitempään, mutta lopputulos oli sama. Laura pääsi lonkkaheittoon sisään, ja tästä ippon. Kahden otteluvoiton turvin Lauralle voitto sarjasta, eikä kolmatta ottelua ollut tarvetta pitää.

Top