Olet täällä
Koti > Judo > Bodonoksen judokat kisasivat Keski-Euroopassa

Bodonoksen judokat kisasivat Keski-Euroopassa

Voimailuseura Bodonoksen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvat edustusjudokat Tinja Keitaanniemi ja Valtteri Olin kilpailivat kahtena edellisenä viikonloppuna Keski-Euroopassa. Kiertue alkoi puolitoista viikkoa sitten Tsekin alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cupissa, josta jo keväällä kovassa vireessä ollut Olin voitti seitsemästä ottelustaan viisi, sijoittuen näin viidenneksi 59 kilpailijan sarjassa. Keitaanniemen saldoksi jäi Tsekeissä tappiollinen avausottelu saksalaisvastustajaa vastaan.

Tsekin kilpailua seurasi kolmen päivän harjoitusleiri, josta matka jatkui suoraan Berliinissä järjestettyyn alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cupiin. Saksassa Olinin kilpailut loppuivat voitokkaan avauksen jälkeen tappioon toisessa ottelussa. Keitaanniemi puolestaan joutui jälleen kerran tunnustamaan saksalaisen avausottelussa paremmakseen. Lopulta toiseksi otellut ikäluokan maailmanrankingin kärkeä edustava saksalainen otteli kuitenkin sen verran voitokkaasti, että Keitaanniemi pääsi yrittämään toistamiseen keräilyotteluissa kärsien jatkoaikatappion ranskalaiselle vastustajalle. Kilpailun jälkeen vuorossa oli niin ikään kolmipäiväinen leiri ikäluokan kansainvälisten huippujen seurassa.

Euooppa Cupien sarja toimii näyttökilpailuna syyskuun puolivälissä Vantaalla järjestettäviä alle 21-vuotaiaiden euroopan mestaruuskilpailuja varten. Vaikka Judoliitto antaa odottaa valintoja vielä muutaman viikon ajan, on keravalainen Olin kisapaikan suhteen melko vahvoilla saalistettuaan neljästä Eurooppa Cup -kilpailusta 20 ottelusta 15 otteluvoittoa. Abivuottaan Mäkelänrinteen urheilulukiossa syksyllä aloitteleva Keitaanniemi jäi vielä voitoitta tämän vuoden Eurooppa Cupeissa, mutta palkintokaapista löytyy kuitenkin kevään pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden hopea- ja pronssimitalit alle 21-vuotiaissa ja aikuisissa. Valintoja odotellessa molemmat osallistuvat tulevana viikonloppuna Helsingissä järjestettävälle kesäleirille, jonne oppia tulee jakamaan Rion olympialaisissa hopealle sijoittunut yhdysvaltalainen Travis Stevens.

Top