Olet täällä
Koti > Judo > Bodonos ja Akagi yhteisjoukkueella Jyväskylässä

Bodonos ja Akagi yhteisjoukkueella Jyväskylässä

Voimailuseura Bodonos ja Järvenpään Akagi matkasivat tällä kertaa Jyväskylään kilpailemaan Väli-Suomen Junnucupiin ja Jyväskylä Shiaihin. Kilpailemassa Junnucupissa olivat Akagin Hilla Niemi (TA13-30,0), Mia Touru (TA13-30,0), Oskari Touru (PA11-30,3) sekä Aron Volkkila (PA11-50,9). Shiaissa joukkuetta edustivat Bodonoksen Anni Kautto (T11-30), Olavi Kautto (P13-38) ja Atte Kolehmainen (M+90 ja M-Avoin) sekä Akagin Laura Hakso (T15-56 ja T18-57) ja Joel Keränen (M-81). Valmennuksesta vastasivat Atte, Laura ja Joel, sekä ehdottomasti kisojen kovin kannatusjoukko.

Aamun Junnucup lähti joukkueen osalta erinomaisesti käyntiin kun ensimmäisinä matolle astelleet Aron ja Oskari hakivat heti sarjavoittonsa. Aron kaatoi ensimmäisessä ottelussaan Nokian Judon Teemu Mustelinin alle puolen minuutin ja toinen ottelu Kurikan Seibukanin Aatto Huhtalaa vastaan oli ohi vielä nopeammin.

Oskari saikin taistella hieman pitempään mitalinsa eteen. Ensimmäisenä vastassa oli Pieksämäen Pikadonin Luka Orekhov. Ottelun alussa Oskari onnistui kaivamaan waza-arin, muttei tyytynyt tähän. Hetkeä myöhemmin nähtiin toinen suoritus, josta tuomittiinki suoraan ippon. Toisessa ottelussa vastassa oli Kuopion Tomodachin Elias Mutanen. Hieman ottelun puolen välin jälkeen Oskari onnistui kaivamaan itselleen ipponin. Viimeisessä ottelussa vastassa oli, niin ikään kaikki ottelunsa voittanut Lahden Judoseutan Noel Vuontila. Tiukka kamppailu päättyi hieman puolenajan jälkeen Oskarin hyväksi.

Hilla ja Mia aloittivat aamunsa otellen sarjan ensimmäisessä ottelussa jälleen keskenään. Tällä kertaa Mia oli parempi onnistuen kahdesti Ippon-seoi-nagessaan kaivaen ensim waza-arin ja hetkeä myöhemmin suoran ipponin. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut Hillan päivään, sillä seuraavat kolme ottelua kestivät yhteensä vain 15 sekuntia. Ensin Kuopion Pihla Mutanen kaatui viidessä sekunnissa, sitten Lahden Miina Nieminen neljässä ja lopuksi vielä Mäntyharjun Elina Savolainen kuudessa sekunnissa.

Mia kuluttikin vähän enemmän aikaa matolla. Toisessa ottelussa vastassa ollut Lahden Miina Nieminen antoi hyvää vastusta lähes puoli minuuttia, ennen kuin Mia onnistui kaivamaan ipponin. Kolmannessa ottelussa ei nähtykään yhtään keskeytystä kun Mia ja Kuopion Pihla Mutanen taistelivat täyden ajan läpi aina tuomariäänille asti. Hantei-voitto Mialle. Viimeiseen otteluunsa Mia sai vastaansa Mäntyharjun Elina Savolaisen. Hieman ennen ottelun puolta väliä Mia onnistui kuitenkin kaivamaan ipponin ja näin ollen Akagille kaksoisvoitto.

Lopulta Akagi oli mitalitilastoissa neljällä ottelijalla kolmantena, kolme kultaa ja yksi hopea. Paremmin ei siis olisi voinut mennä enää.

Shiaissakin päivä alkoi mallikkaasti kun sisarukset Olavi ja Anni ottelivat samaan aikaan matoilla 1 ja 3. Matolla 1 Anni kaatoi ensimmäisessä ottelussaan päivän nopeimmalla ipponilla (kolme sekuntia) Kuopion Sakuran Helvi Puomilahden. Sarjan voitosta kamppailtiin Nokian Judon Saara Mustelinin kanssa. Hieman alle puolen minuutin sarja saatiin kuitenkin päätökseen Annin voittaessa ottelunsa.

Samaan aikaan salin toisessa päässä Olavi voitti ensimmäisen ottelunsa vastustajan loukattuaan jalkansa ensimmäisessä tilanteessa. Toisessa ottelussa vastassa oli Jyväskylän Jigotain Samu Silvennoinen. Täyden ajan kestänyt ottelu päättyi kellon lyödessä Olavin hyväksi. Kolmannessa ottelussa oli vastassa Kuopion Sakuran Waltteri Kokkonen. Hieman ennen täyttä aikaa Olavi onnistui kuitenkin kaivamaan itselleen ipponin. Sarjan voitosta kamppailtiin sarjan toiseksi viimeisessä ottelussa kun Olavia vastassa oli Oulun Judokerhon Eino Pirttikoski. Tiukka kamppailu päättyi tällä kertaa Pirttikosken onnistuneeseen Seoi-nageen täyden ajan loppupuolella. Olaville siis hopeaa.

Seuraavana matolla seurattiinkin Lauran voittokulkua. Sarjan kaikki ottelut kestivät yhteensä vain 27 sekuntia. Ensimmäisessä ottelussaan Laura kaatoi Lempäälän Syokonkania edustavan Kerttu Kemppaisen komealla vastaheitolla. Toisena vastassa oli Kuopion Sakuran Weera Saarelainen. Laura onnistui ensimmäisestä otteesta viemään ottelun mattoon ja jatkoi suoraan sidontaan. Kyseinen ottelu oli sarjan pisin kestäen 15 sekuntia.

Omaa ikäluokkaansa vanhempien sarjassa Laura jatkoi kovaa kulkuaan kun ensimmäiseen otteluun tuli vastaan Tampereen Judon Milja Eronen. Laura onnistui nopeasti kaivamaan lonkkaheitolla waza-arin ja siitä suoraan sidonnalla toinen perään. Toisessa ottelussa vastassa oli Mikkelin Judon Veera Paasonen. Vaikka tuomarin tytär hieman yrittikin häiritä, oli ottelu nopeasti kahdella lonkkaheitolla ohi. Viimeiseen otteluunsa Laura sai vastaansa Hollolan Holjutain Riina Tuomisen. Laura onnistuikin heti ensimmäisestä mattotilanteesta kaivamaan kuristuksen jonka avustamana Tuominen joutui kääntymään selälleen ja Laura sai sidonnan. Lopulta Lauralle siis kaksi sarjavoittoa.

Miesten alle 81 kilon sarjassa Joel oli taas jakamassa hyvää mieltä katsojille. Ensimmäisessä ottelussa vastassa ollut Pieksämäen Pikadonin Aleksi Kirjavainen saikin nautiskella yli kolme minuuttia Joelin kanssa. Joelin loput ottelut kestivätkin vähän vähemmän aikaa. Jokainen ottelu päättyi ipponin arvoiseen tappioon, mutta silti Joel jaksoi naureskella otteluiden päätyttyä.

Isojen poikien sarjoissa otellut Atte jäi ensimmäisessä ottelussaan Pieksämäen Arttu Hynnisen sidontaan joka piti tiukan kuristuksen avulla loppuun asti. Toisessa ottelussa vastassa ollut Joutsan Tarmon Joonas Paappanen pääsi niinikään yllättämään kaivaen heti ottelun alussa waza-arin. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä hetkeä myöhemmin Aten O-soto-gari puri ja ottelu päättyi Aten voittoon. Aten osalta sarjan viimeisessä, ja samalla koko sarjan pisimmässä ottelussa vastassa oli Tapanilan Erän Jussi Pasonen. Kovaa vääntö sarjan pienimmän ja suurimman ottelijan välillä kesti yli kaksi minuuttia, ennen kuin Aten palomiehen pyörä puri ja tuomarin käsi nousi pystyyn. Hopeaa sarjasta M+90 sarjan kevyimpänä ottelijana.

Atte jatkoi kuitenkin vielä neljän ottelun verran miesten avoimessa sarjassa ottaen koko joukkueesta eniten yksittäisiä otteluita. Ensimmäisessä ottelussa otettiin revanssi viime vuoden avoimesta, kun vastassa oli Joutsan Tarmon Jani Tonteri. Täyden ajan puitteissa ei ratkaisua nähty, joten aloitettiin minuutin mittainen jatkoaika. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut katsella loppuun asti, kun Tonterin vastaheittoyritys päättyi Aten Ko-uchi-gariin, päättäen ottelun pitkän videotarkkailun päätteeksi. Toisessa ottelussa Aiemmin kaatunut Pasonen pääsi kokeilemaan uudestaan. Heti ottelun alussa Atte onnistuikin uhrautumisheitolla kaivamaan waza-arin ja jatkoi suoraan sidontaan. Pasonen pääsi kuitenkin sidonnasta pois ja sai kuristuksen kiinni, voittaen ottelun ja myöhemmin koko sarjan. Kolmannessa ottelussa Attea vastassa oli Nokian Judon Antti Esko. Esko jäi kuitenkin heti ottelun alussa Aten pyyhkäsyyn. Kilpailujen viimeisessä ottelussa kaikkien katsoessa Atte kohtasi Pieksämäen Konsta Matilaisen. Tiukkaa kamppailua saatiinkin seurata yli puoli minuuttia, ennen kuin Aten Hidari-o-goshi osui kohdalleen päättäen Jyväskylä Shiain. Atelle siis vielä toinen hopea.

Jyväskylä Shiain mitalitilastoissa Bodonos oli sijalla 10 ja Akagi sijalla 9. Yhteisijoitus joukkueelle olisi ollut neljäs. Kymmenellä kultaisella mitalilla mitalitilastot voitti selkeällä erolla seuraavaan järjestävä seura, Jyväskylän Jigotai.