Olet täällä
Koti > Judo > Pronssia Tanskasta

Pronssia Tanskasta

Alle 21-vuotiaiden ikäluokasta aikuisiin vuodenvaihteessa siirtynyt Valtsu otteli lauantaina vuoden ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussa Tanskan avoimissa. Puolustusvoimien Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittava nuorimies oli sarjansa (-73 kg) paras suomalainen sijoittuen lopulta 26 ottelijan poolissa kolmanneksi.

Ensimmäisessä ottelussa Valtsu todisti, että inttiaika Urheilukoulussa ei suinkaan ole mennyt vain rynnäkkökivääriä puhdistaen, sillä Itävallan Samuel Gassnerilla ei juuri ollut mahdollisuuksia ottelussa. Yksittäisen otteluvoiton arvoa nostaa se, että Gassner oli viime syksynä ikäluokkansa U21 MM-kisoissa viides. Seuraavassa ottelussa kukistui, niin ikään ennen täyttä aikaa jenkkien Nicholas Rodriguez. Kolmannessa ottelussa tsekin Daniel Pochop onnistui kuitenkin Valtteria paremmin ja niin tie jatkui keräilyissä. Keräilyotteluissa saadut voitot tsekkiläisestä ja portugalilaisesta mahdollistivat pääsyn pronssiotteluun tuttuakin tutumpaa Eetu Heinosta vastaan. Suomalaisten välinen pronssiottelu päättyi kuitenkin ennenaikaisesti Eetun joutuessa jättämään leikin kesken, kun miehen aiemmassa ottelussa saama päävamma alkoi uudelleen vuotaa verta. Näin Valtsulle pronssia ja Eetulle tyytyminen viidenteen sijaan. Muita suomalaisia sarjassa olivat Roope Korhonen (7.), Turpal Djoukaev ja Aleksi Mielty.

Ensi viikolla Valtsulla on vuorossa Pariisin Grand Slamin kansainvälinen harjoitusleiri josta matka jatkuu maajoukkueleirille Pajulahteen.

Tulokset: http://www.judostaevner.dk/DO20/4d656e2d3733.html

Top