Bodonoksen tytöt voimailivat Peruskoululaisten mestaruuskilpailussa

Parkanossa kisattiin lauantaina ja sunnuntaina 13-14.2.2016 Peruskoululaisten mestaruuskilpailussa. Vaikka kilpailuilla ei ole virallista SM-titteliä, niin kilpailua pidetään epävirallisena alle 15-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuna. Kilpailuun on normaalista kisakäytännöstä poiketen oikeus kaikilla peruskoulua käyvillä osallistua. Tällä tavoin kaikille nostajille annetaan mahdollisuus kilpailla riippumatta kilpailulisenssistä tai urheiluseuran jäsenyydestä. Kilpailuun ilmoittautui yli 100 osallistujaa, mikä kertoo painonnoston kasvaneesta suosiosta.

Keravalta mukana olivat Amanda Rontu ja Viivi Lehtonen. 10-vuotias Amanda sijoittui tyttöjen alle 40 kilon sarjassa kuudenneksi tuloksella  41 kg (18+23), sekä tempaus että työntö olivat Amandan uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. 11-vuotias Viivi Lehtonen sijoittui tyttöjen alle 58 kilon sarjassa viidenneksi tuloksella 46 kg (18+28).