Bodonoksen vuosi 2016

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja täytyy todeta, että vuosi 2016 on ollut huikea vuosi voimaurheilun parissa. Kansainvälisen kilpaurheilun osalta vuosi oli siinä mielessä historiallinen, että suomalainen urheilija kilpaili olympialaisissa painonnostossa sekä miehissä että naisissa. Nuorissa Suomen ennätykset paukkuivat rikki sen verran tiuhaan tahtiin, että tulevat vuodet näyttävät erittäin positiivisilta.

Bodonoksen toiminta on mennyt eteenpäin monella rintamalla. Voimailujaoston jäsenten määrä on kaksinkertaistunut vuoden 2016 aikana. Nyt voimailemme 75 jäsenen voimin, joista 13 on nuoria alle 17-vuotiaita urheilijoita.

Vuonna 2016 järjestimme neljän osakilpailun Flying Finn Cupin. Tämä on näkynyt Bodonoksen kotikisojen kaksinkertaisena osallistujamääränä. Vuonna 2016 kilpailuihimme osallistui 121 urheilijaa. Tästä kuuluu kiitos aktiivisille urheilijoille ja tietenkin ennen kaikkea pyyteettömille talkootyöläisille, jotka ovat tehneet kilpailuiden järjestämisen mahdolliseksi.

Kansainvälisissä arvokilpailuissa Bodonoksen voimailijat saavuttivat kolme arvokisamitalia. Kaisu Pärnä voitti Masters EM-kultaa ja Heikki Kasanen EM-hopeaa Azerbaijanissa. Juha Kukkonen voitti Masters MM-hopeaa Saksassa.

Junioreissa Viivi Lehtonen sijoittui viidenneksi ja Amanda Rontu kuudenneksi peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa. Masters SM-kilpaluissa Bodonoksella oli suuri joukkue, joista kuusi ylsi mitalisteiksi: Kaisu Pärnä, Markku Liimatainen, Ilpo Minkkinen, Heikki Kasanen, Juha Kukkonen ja Sampo Mälkiä.

Piiritasolla Etelä-Suomen piirinmestaruuskilpailuissa mitaleille ylsivät Kaisu Pärnä, Tuomo Suihkonen ja Heikki Kasanen.

Voimanostossa Miko Pietiläinen sijoittui neljänneksi 23-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Jyrki Kosonen voimaili Masters SM-kultaa ja otti nimiinsä oman ikäluokkansa SE-tuloksen maastanostossa.

Ensi vuosi on perinteiseen tapaan hyvä aloittaa painonnoston ja voimanoston yhteistapahtumalla eli Super Totalilla loppiaisena 6.1.2017. Seuraava punttikoulu käynnistyy 10.1.2017 Mikä olisi parempi aika aloittaa uusi harrastus?

Toivottaen vahvaa vuotta 2017,
Antti Seppälä
Voimailujaoston pj.