Koti > Judo > 11.3. – 13.3.2016

11.3. – 13.3.2016

Judomenestystä Keravalle
Jenna Kuosmanen kisaamassa

Voimailuseura Bodonoksen judokoita kilpaili viikonloppuna sekä kotimaisissa Hontai Shiaiassa ja alempien vöiden mestaruuskilpailuissa, että kansainvälisissä Võry Kevad -kilpailussa ja alle 18-vuotiaiden Eurooppa Cupissa Kroatiassa. Viikonloppu oli hyvä osoitus siitä että Bodonoksesta löytyy judo-osaamista laajalla rintamalla.

Eurooppa Cupissa otelleet nuoret maajoukkuejudokat Noora Jokinen ja Valtteri Olin pääsivät viikonloppuna kirkkaasti tavoitteeseensa. Olin eteni kivenkovassa -66 kilon sarjassaan aina neljännelle kierrokselle asti, ennen kuin ranskalaisjudokan onnistui pudottaa tuusulalainen keräilyeriin. Keräilyjen kautta pronssiotteluun tiensä taistellut Olin sijoittui lopulta hävityn pronssiottelun jälkeen viidenneksi, ollen näin koko kilpailujen toiseksi paras suomalainen sarjakakkoseksi alle 81 kiloisissa tulleen nummelalaisen Oskari Mäkisen jälkeen.

Noora Jokisen toisen kierroksen tappio myöhemmin sarjavoiton ottanutta, ikäluokan kärkeen rankattua puolalaisjudokaa vastaan pudotti hänet niin ikään keräilyeriin, mistä Jokisen onnistui taistella itsensä kahdella voitolla hienosti uransa parhaaseen sijoitukseen, seitsemänneksi.

Vantaalla lauantaina järjestetyssä Hontai Shiaissa bodonoksen judokat kahmivat nipun erivärisiä mitaleja. Seuran nuorimpiin aktiivikilpailijoihin lukeutuva Jenna Kuosmanen voitti 11-vuotiaiden sarjan ja sijoittui 13-vuotiaiden sarjassa hienosti hopealle. Niin ikään 13-vuotiaiden sarjoissa kilpailleet Jimi Kosunen ja Otso-Antero Järvinen sijoittuivat kumpainenkin viidenneksi. 15-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Tuomas Ojala sijoittui puolestaan kolmella otteluvoitolla hienosti pronssille. Seuran ainoana aikuisedustajana päivän kilpailuun osallistunut Sampo Mälkiä voitti sarjansa kukistamalla sekä toisen keravalaisseuran Ahjo Training Centerin Teemu Mannisen, että Hyvinkään judoa edustavan Saku Rankin.

Sunnuntaina järjestety alempien vöiden mestaruuskilpailut toivat nekin seuraan muutaman mitalistin, kun Joel Nyman sijoittui pronssille 15-vuotiaissa pojissa ja miesten sarjassa otellut nelikymppinen Juha Kautto hienosti hopealle ensimmäisissä judokilpailuissaan. Lisäksi kilpailuun osallistuivat Jimi Kosunen ja Jenna Kuosmanen. Virossa Võry Kevad -kilpailussa puolestaan otellut tuusulalainen Tinja Keitaanniemi jäi tällä kertaa ilman otteluvoittoja.