Olet täällä
Koti > Judo > Vaihtelevaa menestystä läpi syksyn

Vaihtelevaa menestystä läpi syksyn

Lahdesta Otsolle (vasemmalla) kultaa ja Jimille pronssia

Bodonoksen joukkueen syyskausi sujui kilpailujen saralla vaihtelevasti. Kauden alun Samurai Cupissa Turussa joukkueesta olivat mukana Otso-Antero Järvinen (P18-55 ja M21-60), Joel Nyman (P18+81), Valtteri Olin (M21-73 ja M-73) sekä Järvenpään Akagin Laura Hakso (T15-57) ja Joel Keränen (M-73).

Omassa sarjassaan Otso (P18-55) otteli tiensä pronssille neljän hengen poolissa. Vanhempien sarjassa Otso oli, Joutsan Tarmon valmentajan pyynnöstä, sillä sarjassa ei ollut Joutsan Ilari Peltosen lisäksi muita ottelijoita. Kahden hengen sarja oteltiin paras kolmesta -tyyliin. Ensimmäinen ottelu kesti vain 11 sekuntia, toisessa nähtiinkin jo pisteitä molemmilta, kun Peltonen onnistui yllättämään ottelun alussa. Hieman ennen täyttä aikaa Otso kuitenkin kaivoi voiton ottelusta. Kultaa siis sarjasta M21-60.Joel Nyman otteli niin ikään neljän hengen poolissa. Joel hävisi ensimmäisen ottelunsa Maskun Tempoa edustavaa Väinö Seppälää vastaan, mutta voitti muut ottelunsa. Seppälän ottaessa kultaa, Joel jäi hopealle.
Valtteri takoi tulosta kahdessa sarjassa. M21-73 Valtteri otteli viiden hengen poolissa. Sarjassa kolmesta mustasta vyöstä kaksi kaatui hopealle yltäneelle Chikaran sinivöiselle Ismail Vedzizheville, Valtterin ollessa sarjan ainoa Vedzizhevin voittanut. Kovasta sarjasta Valtterille siis kultaa. Samassa sarjassa otteli myös oranssivöinen Joel Keränen, joka tosin jäi ilman otteluvoittoja. Sarjassa M-73 Valtteri kaivoi itselleen kahdella ottelulla päivän toisen kultansa.
Sarjassa T15-57 Laura teki nopeaa jälkeä kaataen ensin Joutsan Tarmon Helmi Hutrin 23 sekuntiin ja tämän jälkeen Nummelan Judon Anniina Salan 9 sekuntiin. Kolmen hengen sarjasta siis Lauralle kultaa.

Rovaniemen Samurai Cupissa joukkue olikin himan pienempi, sillä matkassa oli vain Jimi Kosunen (P18-55). Myös Lauran oli tarkoitus olla ottelemassa, mutta aiemman loukkaantumisen vuoksi hän joutui tyytymään tsempparin rooliin. Jimin ottelut eivät sujuneet toivotusti, sillä ensimmäisessä ottelussa sattui loukkaantuminen, joka vaivasi vielä useamman viikon ottelujen jälkeen. Omasta tahdostaan Jimi päätti kuitenkin otella myös toisessa ottelussaan, mutta joutui lähtemään vastustajan heittoon mukaan, välttääkseen suuremmat vahingot. Tällä kertaa ei siis tullut otteluvoittoja.

Finnish Openissa, Turussa matkassa olivat Otso-Antero Järvinen (P18-55 ja M21-55) ja Tinja Keitaanniemi (N21-63). Kovasta kamppailusta huolimatta Otso joutui tyytymään tappioon ensimmäisessä ottelussaan ruotsalaista vastaan. Sama jatkui myös keräilyissä. Alle 21 vuotiaiden sarjassa menikin jo selvästi paremmin. Kotimatkalle Otso saikin pronssia sarjasta M21-55. Tinja sen sijaan taisteli itselleen upeasti sarjan voiton tiputtaen kaikki neljä vastustajaansa ipponilla. Vastustajista kolme olivat ruotsalaisia, yksi suomalainen.

Sotilasurheiluliiton kamppailupäivillä Utissa Valtteri Olin otteli kilpasarjassa kahdessa sarjassa KM-75 ja Avoin. Omassa sarjassaan Valtteri kaivoi neljällä otteluvoitolla kultaa, kaataen finaalissa samaa varuskuntaa edustavan Roope Korhosen. Avoimessa Valtteri pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla ja sai näin vain kolme ottelua. Jokainen ottelu päättyi kuitenkin ipponilla Valtterin hyväksi. Palkintopallilla olikin pelkästään saman varuskunnan miehiä. Valtterille siis kamppailupäiviltä kahdesta sarjasta kultaa.

Lauralle hopeaa C-tyttöjen plussasta

Viron Tartossa joukkuetta oli edustamassa vain Laura Hakso (BG-57[T16] ja CG+52[T14]). Matkaan saatiin kuitenkin myös valmentajaksi Atte Kolehmainen. Laura aloitti aamunsa sarjalla BG-57 ja kaivoikin otteluvoiton heti ensimmäisestä ottelusta. Semifinaalissa vastassa ollut Isla Erkkilä oli kuitenkin parempi tällä kertaa, onnistuen yllättämään Lauran vastaheitolla aivan ottelun lopussa. Laura tippui pronssiotteluun jossa vastassa oli Liettuan edustaja. Liettualainen oli tällä kertaa kovempi ja Laura jäi pronssille. Sarjassa CG+52 sarjan kevyimpiin kuuluvana Laura näytti sisua aina finaalia myöten. Kolme ensimmäistä ottelua Laura voitti ipponilla. Finaalissa vastassa oli lähes kaksi kertaa isompi virolainen tyttö. Selkeästä voimaerosta huolimatta Laura taisteli pitkän ottelun ajaen vastustajan ahtaalle. Kovasta tahdosta ja kisojen äänekkäimmästä kannustuksesta huolimatta virolasen fyysinen voima vei tekniikan tällä kertaa ja Laura joutui tyytymään hopeaan. Ottelun lopputuloksen oikeudenmukaisuudesta moni keskusteli vielä myöhään illalla.
Valmentajana Atte pääsi kokemaan normaalia suurempaa vastuuta toimiessaan toisena vastuuvalmentajana. Atte toimi matkassa U16, eli B-junnujen vastuuvalmentajana. Valmennettavia oli “muutama” enemmän kuin kotimaan kisoissa normaalisti, sillä Atella oli aamulla yhteensä 18 junioria kahdessa salissa ja kahdeksalla tatamilla. Kilpailut sujuivat kuitenkin onnistuneesti Suomen joukkueen osalta.

Kauden viimeisissä kisoissa Lahdessa Keravan joukkueesta oli mukana Olavi Kautto (P13-38), Niku Kosunen (P13-38), Eero Haikola (P13-50), Aapo Haapalainen (P13-55), Otso-Antero Järvinen (P18-55), Jimi Kosunen (P18-60) sekä Järvenpään Akagin Laura Hakso (T15-57). Olavi ja Niku jäivät tällä kertaa mitaleitta, mutta ottivat kumpikin yhden otteluvoiton waza-arin arvoisilla suorituksillaan. Kovassa sarjassa ollut Eero jäi Lahdessa ilman voittoja, mutta jokainen ottelu oli kova, eikä vastustajat päässeet helpolla. Sama pätee Aapoon. Aapon viimeinen ottelu oli eritysen hyvä, sillä Aapo otteli täyden ajan sarjan voittajaa vastaan.
Jimi otteli niinikään kovassa sarjassa, mahdollisesti jopa kahdesta poolista kovemmassa. Neljän hengen poolissa Jimi sijoittui toiseksi edeten semifinaaliin. Semifinaalissa vastassa oli kuitenkin kova pala, ja Jimi sai tyytyä pronssiin.
Laurakaan ei päässyt helpolla. Tuplapoolin toisessa ottelussaan Laura sai vastaansa myöhemmin koko sarjan voittaneen Chikaran Riina Myllylän. Tuttu kilpakumppani oli tälläkin kertaa kova vastus. Myllylä voitti ottelun Waza-arilla. Revanssi oteltiin sarjan finaalissa, mutta tälläkin kertaa voitto oli Myllylän ja Laura joutui tyytymään hopeaan.
Otso aloitti päivän näytöstyyliin ipponin arvoisella pyyhkäisyllä. Hyvä fiilis jatkuikin aina koko kisojen viimeiseen otteluun asti. Kaikkien katsoessa, koko kilpailun viimeisessä ottelussa Otso onnistui kaivamaan toisen näytöstyylisen heiton, tällä kertaa pystykiepin, jota kehuttiin jopa selostajan toimesta. Otso kaivoi viidestä ottelusta jokaisesta voiton ennen täyttä aikaa ja samalla joukkueen ainoan sarjavoiton.

Top