Olet täällä
Koti > Judo > Kaksi sarjavoittoa vuoden ensimmäisestä Samurai Cupista

Kaksi sarjavoittoa vuoden ensimmäisestä Samurai Cupista

Vuoden ensimmäinen Samurai Cupin osakilpailu käytiin lauantaina 25.1. Tampereella. Tällä kertaa Bodonoksen joukkue oli normaalia pienempi, mutta tulosta saatiin silti aikaiseksi. Joukkueesta mukana olivat Otso-Antero Järvinen (P18-55 & M21-60), Valtteri Olin (M-73) sekä Järvenpään Akagia edustava Laura Hakso (T15-57).

Ensimmäisessä ottelussaan Otsoa vastassa oli Saimaan Judon Perttu Erjansalo. Hieman yli minuutin kestänyt tasaväkinen kamppailu päättyi lopulta Otson jalkaheittokombinaatiolla saamaan ipponiin. Toisessa ottelussa vastassa oli Porvoon Shirokawan Niilo Lattu. Kamppailu jatkui täyden ajan yli aina jatkoajalle asti ilman pistesuorituksia. Jatkoajalla Otso onnistui kuitenkin väistämään Latun pyyhkäsyn lisäten perään omansa. Pyyhkäsystä Otsolle ippon ja matka jatkui semifinaaliin jossa vastaan tuli Tampereen Judon Justus Ojanne. Tämäkin ottelu kesti pitkään, loppuen Otson waza-arin arvoiseen uhrautumisheittoon vasta kun jatkoaikaa oli oteltu lähes 5 minuuttia. Finaalissa vastassa oli Lohjan Urheilijoita edustava Robin Östermark. Östermark onnistui yllättämään pudotuksella josta pitkän videotarkastuksen jälkeen tuomittiin waza-ari. Hetkeä myöhemmin Otso onnistui kuitenkin pyyhkäisyllään kaivamaan itselleen ipponin ja samalla sarjan P18-55 voiton.

Sarjassa M21-60 ei tällä kertaa päästy samanlaisiin suorituksiin raskaan alkutaipaleen jälkeen, kun vastassa olleet omaa sarjaa painavammat ja pari vuotta vanhemmat vastustajat olivat fyysisesti selkeästi vahvempia. Hyviä yrityksiä kuitenkin nähtiin.

Sarjassa M-73 aloitti vahvasti voittaen ensimmäisen ottelunsa Nummelan Judon Matias Salaa vastaan alle 20 sekunin. Poolivoitosta kamppailtiin Hämeenlinnan Judoseuran Samuli koskisen kanssa jo selkeästi pitempään, kun Valtterin päivän pisin ottelu päättyi ajassa 3:22 Valtterin hyväksi ipponin arvoisella suorituksella. Semifinaalissa vastassa oli Tikkurilan Judokoiden Aleksi Mielty joka kaatui niinikään täyden ajan puitteissa. Myöskään finaalissa ei tarvinnut minuutteja tuhlata, kun Orimattilan Judoseuran Thomas Rönkkö kaatui ennen toisen minuutin täyttymistä. Lopputuloksena Valtterille joukkueen toinen kulta.

Seuraavan päivän Startti Cupin järjestelyistä johtuen Laura osallistui tällä kertaa vain omaan sarjaansa, T15-57. Ensimmäisenä vastassa oli Nummelan Judon Anniina Sala. Ottelu alkoikin hyvin, kun heti ensimmäisestä yrityksestä kaivettiin waza-ari. Seuraavasta tilanteesta päädyttiinkin nopeasti takaisin mattoon ja Laura onnistui kaivamaan itselleen sidonnalla toisen waza-arin, päättäen ottelun ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Toisessa ottelussa vastassa oli Rovaniemen Koyaman Usva Teppo. Hieman yli puolen minuutin ottelussa Laura onnistui jälleen kaivamaan kaksi waza-aria. Sarjan voitosta oteltiin Helsingin Chikaran Riina Myllylää vastaan. Tiukka kamppailu sisälsi useamman läheltä piti -tilanteen molempiin suuntiin, mutta lopulta Myllylä onnistui kaivamaan vastaheitolla itselleen waza-arin päättäen ottelun. Lauralle siis lopulta hopeaa.

Top