Olet täällä
Koti > Judo > Onnea Martti!

Onnea Martti!

Yli 30 vuoden tauon jälkeen suomalainen judoka on Euroopan Mestari. Helsingin Meido-Kanin Martti Puumalainen voitti viikonlopun EM-kisoissa miesten +100kg sarjan Ranskan Montpellieriss tiukan väännön jälkeen jatkoajalla. Parin vuoden takainen georgialainen judon maailmanmestari Guram ”Leijona” Tushishvili saattoi olla vahvempi kuin Martti, mutta judossa ratkaisee myös taito ja kestävyys. Kun vastustaja väsyi, tuli puolustukseen aukko ja kovan horjutuksen avulla Martti pääsi sisään ja heitti uchi-matalla ipponin arvoisesti. Martin tie näyttäisi vievän kohti ensi vuoden olympialaisia Pariisissa.

 

(videon editoinnista voidaan olla montaa mieltä, mutta keskeiset hetket ottelusta näkee hyvin.)

 

Bodonoksen kasvatti Valtteri Olin kunnostautui myös samaisissa kisoissa ja otteluvoiton ansiosta nousi 16 parhaan joukkoon sarjassaan M-73, joten hatunnosto myös siihen suuntaan.

Top